Chocolade Amandelkoekjes
- 0
- Friday 02-11-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt chocolade amandelkoekjes
Het hoeft niet altijd gezond te zijn, soms mag het ook gewoon lekker en niet zo gezond zijn. Deze koekjes zijn iets meer werk om te maken, maar het is erg leuk om te doen. Ze zijn mooi en smaken heerlijk bros.
Dit heb je nodig:
• 500g Bountiful speltbloem
• 2 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
• 150g poedersuiker
• 1 el poedersuiker
• Zakje vanillesuiker
• Snuf zout
• 1 losgeklopt ei
• 350 g roomboter
• 40g Bountiful cacao
• 1 el melk
• 100g Bountiful amandelen geblancheerd
• Eiwit
Bron
Zo maak je het:
Zeef bloem en bakpoeder samen in een kom.
Maak een kuiltje en voeg 150g poedersuiker, vanillesuiker, zout en losgeklopt ei toe.
Bron
Voeg boter beetje bij beetje toe en kneed tot een soepel deeg.
Weeg het deeg en verdeel het in twee stukken, in een stuk van 2/3 en een stuk van 1/3e deel van het deeg.
Bron
Neem het grote stuk en voeg daaraan de cacao, 1 el poedersuiker, melk en de gehakte amandelen toe en kneed goed door.
Bron
Verdeel dit deeg in 4 rollen van 30 cm.
Pak het andere deeg en rol uit tot een grote lap en snijd in 4 repen van ongeveer 40 bij 30 cm.
Smeer deze repen in met het losgeklopt eiwit.
Bron
Leg een rol chocoladedeeg op elke reep. Wikkel de repen om de rollen.
Wikkel de rollen in vershoudfolie en leg ze een paar uur in de koelkast.
Bron
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de folie en snijd de rollen in plakken van 1 cm. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bron
Bak de koekjes 12-15 minuten op 200 graden.
Laat afkoelen.
Bron
Eet smakelijk!