Beppie Bakt amandel-wortelbrood

Bron

Beppie Bakt amandel-wortelbrood

 
Een geweldig lekker brood dat niet moeilijk te maken is. Maar het is wel een brood, dus je moet er even de tijd voor nemen.

Dit heb je nodig:

 
300g geraspte wortels
500g Bountiful speltbloem
100g Bountiful amandelmeel
40g Bountiful amandelen wit
2 el citroensap
7g instant gist (1 zakje)
1tl zout
3el Bountiful weide honing
150g Bountiful rozijnen
100g boter
1 ei
1 dl (100ml) warm water

Bron

 

Zo maak je het:

 
Besprenkel de geraspte wortels met het citroensap.
Meng de gist met de bloem, voeg daarna de honing, boter, amandelmeel , ei, water en zout toe.
Kneed tot een deeg.

Bron

 
Voeg beetje bij beetje de geraspte wortels toe en daarna de rozijnen.
Kneed goed door en laat daarna in een kom afgedekt met een vochtige theedoek rijzen tot het volume verdubbeld is.

Bron

 
Kneed nogmaals goed door.
Vet een bakblik in en strooi de helft van de amandelen op de bodem van het blik.
Vorm het deeg tot een rol en leg in het bakblik.
Bestrooi met de rest van de amandelen en druk deze iets aan.

Bron

 
Dek weer af met een vochtige theedoek en laat in volume verdubbelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het brood 50-55 minuten op 200 graden. Als je erop klopt moet het brood hol klinken, dan is het gaar.
Laat goed afkoelen voor het aansnijden.

Bron

 
Lekker met Bountiful fruitbeleg of weide honing.
 
Eet smakelijk!
 

Beppie