Beppie Bakt pompoentaart

 

Bron

 

Beppie Bakt pompoentaart

 
Een echt herfstbaksel! Ook weer met pompoen. Dit recept is niet makkelijk, maar als je alle stappen volgt valt het uiteindelijk wel mee. Geniet ervan!

Dit heb je nodig:

 
voor de vulling:
• 250g pompoen
• 250 ml melk
• 200g Bountiful kokosbloesemsuiker
• 1 zakje vanille suiker
• 1 ei

Bron

 
voor de bodem:
• 125g Bountiful speltbloem
• 25 g poedersuiker
• 70 g ongezouten roomboter
• 0,5 losgeklopt ei
• een scheutje melk
 
Dit is genoeg voor twee pompoentaartjes, als je een kleine bakvorm (met losse bodem) van 20 cm gebruikt.

Bron

 

Bereiding:

 
Zeef de bloem met het poedersuiker in een kom.
Kneed er de koude boter kort dooreen.
Voeg het los geklopte halve ei toe en het scheutje melk. Niet te lang doorkneden.
Maak een bol. Druk die iets plat en strooi er bloem over aan alle kanten.
Pak in met huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Bron

 
Vet een kleine bakvorm in met wat olie.
Bestuif het aanrecht met bloem, rol de deegplak uit (gebruik voldoende bloem) en leg deze in de bakvorm. Druk voorzichtig tegen de zijkanten.
Haal overtollig deeg weg en prik met een vork gaatje in de bodem.
Druk voorzichtig wat huishoudfolie in de vorm. Zet 30 minuten in de vriezer.
Verwarm de over voor op 180 graden.

 

Bron

 
Ga verder met de vulling.
Doe pompoen, melk, suiker en vanillesuiker in een pannetje en zet op matig (middel) vuur.
Blijf roeren totdat het mengsel kookt.
Draai het vuur laag. Laat 15 minuten met het deksel erop pruttelen.
Zet het deksel er scheef op en laat nog 15 minuten pruttelen.
Gebruik de staafmixer om het mengsel mooi glad te pureren.
Dit pompoenmengsel heeft een karamelkleur, wil je een oranjere kleur gebruik dan geen kokosbloesemsuiker.
Laat afkoelen met deksel op de pan.

  

Bron

 
Pak nu de bodem uit de vriezer.
Leg een stuk bakpapier in de vorm en vul deze met ongekookte rijst en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder rijst en bakpapier en zet de vorm 10 minuten terug in de oven.
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Bron

 
Zet de oven nu op 160 graden.
De het ei bij het pompoenmengsel en mix nog even goed met de staafmixer.
Giet in de taartbodem.
Bak 30 minuten op 160 graden.
Het is normaal dat het midden na het bakken nog wat wiebelt.
Laat helemaal afkoelen.
Lekker met slagroom of een beetje crème fraîche.

Bron

 
Eet smakelijk!

Beppie