Beppie Bakt pompoenmuffins

Bron

 

Beppie Bakt pompoenmuffins

 
Je ziet ze weer overal momenteel en het kan dan ook niet uitblijven dat ik er een paar receptjes mee ga maken: pompoenen!! Niet alleen heel mooi, maar ook heel lekker. Als je niet weet of een pompoen eetbaar is dan kan je hem open snijden, zitten er geen zaden in dan is het bijna zeker een sierpompoen of kalebas en niet geschikt om op te eten.

Dit heb je nodig voor muffins:

 
• 400g pompoenpuree zelfgemaakt (zie recept)
• 100 g Bountiful kokosbloesemsuiker
• 120 ml Bountiful weidebloemenhoning
• 130g Bountiful amandelmeel
• 200g Bountiful speltmeel
• 2 grote theelepels Bountiful wijnsteenbakpoeder
• handje Bountiful walnoten
• 1 grote theelepel kaneel
• 180 ml Bountiful olijfolie
• 4 eieren
• Snuf zout

Bron

 

Dit heb je nodig voor frosting:

 
• 200g roomkaas
• 150g poedersuiker
• kaneel

Zo maak je pompoenpuree:

 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen en snijd hem doormidden, haal de pitten eruit, snijd in blokjes.

Bron

 
Leg de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven.
Bak ongeveer 20 minuten totdat de blokjes gaar zijn.

Bron

 
Doe de pompoenblokjes in een kom en pureer ze met de staafmixer.
Je kan puree die je over hebt in de vriezer bewaren.

Zo maak je pompoenmuffins:

 
Mix de pompoenpuree met de suiker, de honing en de eieren.
Voeg alle overige ingrediënten toe en mix kort.
Verdeel het beslag dan over muffinvormpjes en bak 20 minuten op 180 graden.

Bron

 

Zo maak je roomkaas frosting:

 
Mix roomkaas met poedersuiker tot een zacht geheel. Roomkaas frosting bevat ook vaak boter, maar ik houd daar zelf niet zo van, dus ik doe het zonder.
Schep een lepel op je muffins en maak een zachte draaiende beweging met de onderkant van de lepel over de bovenkant.
Strooi een beetje kaneel over de frosting.

Bron

 
Eet smakelijk!

Beppie