Beppie Bakt pistoletjes

Bron

 

Beppie Bakt pistoletjes

Pistoletjes, niet moeilijk om te maken, maar er gaat wel tijd in zitten. Super lekker. Succes met bakken!

Dit heb je nodig voor 12 pistoletjes:

• 450g Bountiful speltbloem
• 2 zakjes (13g) instant gist
• 8g zout
• 30g boter
• 250ml water
• Een klein beetje suiker

Bron

 

Zo maak je het:

Doe een beetje van het water in een kommetje met de suiker en de gist. Roer goed en laat 10 minuten staan.
Zeef de bloem in een kom, voeg het zout toe en meng dit erdoor.
Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin het water en het gistmengsel en voeg de boter toe.
Goed kneden tot een geheel.

Bron

Kneed het deeg nu zeker 15 minuten. Dit kan bijvoorbeeld ook met de deeghaken van je mixer.
Het deeg wordt steeds elastischer. Als het nodig is kan je wat water of bloem toevoegen. Doe dit niet te snel, alleen als blijkt dat het echt nodig is.
Het deeg mag nu 30 minuten rusten onder een vochtige theedoek.

Bron

Druk nu het lucht uit het deeg en vorm een bol.
Laat weer 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
Druk weer alle lucht uit het deeg.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, gebruik hiervoor eventueel een weegschaal.

Bron

Vorm pistoletjes van het deeg. Maak een bolletje. Druk deze plat tot een schijfje. Vouw een rand een stukje naar binnen en een andere rand ook zodat je een puntje krijgt. Rol vanaf dit puntje naar binnen op. Zie foto’s

  

  

Bron

Je kan de broodjes nu inknippen met een schaar of inkerven met een scherp mes. Dit hoeft niet.

Bron

Leg de pistoletjes op een bakplaat (met bakpapier). Laat voldoende ruimte over tussen de broodjes, want ze gaan nog rijzen.

Bron

Bedek weer met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rijzen.

Bron

Verwarm de oven voor op 240 graden.
Bak de pistoletjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

Tip: bestrooi je pistoletjes met Bountiful sesamzaad, Bountiful zonnebloempitten of Bountiful pompoenpitten.

Eet smakelijk!

Beppie