Beppie Bakt havermout-spinazie pizzabodem
- 0
- Monday 24-09-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt havermout-spinazie pizzabodem
Deze pizza is favoriet bij mijn kinderen. De spinazie proef je, maar is niet overheersend. De pizza valt niet zwaar op de maag. Leuk om eens te proberen!
Dit heb je nodig:
- 100g Bountiful havervlokken fijn
- 2 eieren
- 100g kwark
- 100g verse spinazie
- 1 Italiaanse kruiden
- 1/2 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
- Teentje knoflook
- snuf zout
- peper
Bron
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de havermout in een keukenmachine of met een staafmixer tot meel.
Voeg alle droge ingrediënten toe, behalve de spinazie, en meng goed.
Hak of maal de spinazie fijn in de keukenmachine en voeg toe. Dit ging bij mij niet zo makkelijk, dus heb ik de spinazie met een groot mes nog even goed fijngehakt.
Bron
Voeg nu ook het teentje knoflook toe. Gebruik een knoflookpers of rasp.
Voeg de eieren en de kwark toe en meng tot een glad beslag.
Bron
Spreid het beslag uit over de met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg dat het gelijkmatig verdeeld is en niet te dik.
Bron
Bak 20 minuten.
Bron
Beleg je pizza naar wens en stop hem nog 10 tot 15 minuten terug in de oven.
Bron
Eet smakelijk!
Beppie