Beppie Bakt een rode bieten pizzabodem

Bron

 

Beppie Bakt een rode bieten pizzabodem

 
Een pizzabodem met groentesap erin! Deze bodem bevat koolhydraten. Er zijn ook recepten voor pizza waarbij de bodem met alleen kaas en bieten wordt gemaakt en helemaal zonder meel. Maar dat leek mij niet zo eigenlijk.

Dit heb je nodig:

 
• 400g Bountiful speltmeel
• 1 zakje instant gist
• 200 ml Bountiful bietensap
• 2 el Bountiful olijfolie
• Zout en peper
• Klein beetje suiker

Bron

 

Zo maak je het:

 
Doe een beetje lauw water met een snufje suiker en de gist in een kommetje, roer goed en laat even staan.

Bron

 
Meng het meel met wat zout en peper.
Doe nu alle ingrediënten samen in een kom en kneed tot een deeg. Neem hier echt even de tijd voor. Kneden komt het rijzen van het deeg ten goede. Het kan zijn dat je nog een beetje water moet toevoegen.

Bron

 
Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige, schone theedoek. Laat nu een half uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestuif het aanrecht met bloem. Kneed het deeg nog even een keer goed door. Verdeel het daarna in 2 stukken om twee pizza’s te maken of maak 1 grote plaatpizza. Rol het deeg uit met een deegroller.
Leg de pizza(s) op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, maar niet aan de randen.

Bron 

 
Beleg de pizza(s) naar keuze en bak ze 10-15 minuten.

      

Bron

 
De pizza heeft een roze kleur en smaakt iets anders dan een ‘gewone’ pizza, maar het is niet zo dat de pizza nu zo naar rode bieten smaakt. Een lekkere pizza. Al met al makkelijke manier om een beetje extra groenten in de maaltijd te verwerken.
 
 
Eet smakelijk!

Beppie