Beppie Bakt knapperige kaaskoekjes
- 0
- Friday 14-09-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt knapperige kaaskoekjes
Het recept voor deze hartige koekjes kwam ik tegen en ik bedacht dat ze misschien nog wel lekkerder zouden zijn met nootjes erdoor. Dit wordt dus een echt experiment!
Dit heb je nodig:
100g Bountiful speltmeel
40 g Bountiful cashewnoten
100g oude kaas
100g koude roomboter
Peper en zout
Kruiden naar smaak
Bron
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Hak de cashewnoten fijn.
Rasp de kaas en meng met de bloem en de cashewnoten.
Voeg peper en zout toe en eventueel wat paprikapoeder, kerrie, rozemarijn, etc.
Bron
Snijd de boter in kleine blokjes en meng goed maar kort door het kaas bloemmengsel.
Kneed tot een stevige bal. Maak er een rol van. Leg deze, indien nodig, nog even een half uurtje in de koelkast.
Bron
Snijd plakken van de rol. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bron
Bak ongeveer 15 minuten op 175 graden. Laat goed afkoelen.
Bron
Het is een heel bros en kwetsbaar koekje geworden. De smaak is toppie! Lekker pittig. De nootjes zijn een succes vindt ik zelf. Hak ze wel goed klein. Deze komen wel op.
Eet smakelijk!