Beppie Bakt chocolade dadelcake
- 0
- Friday 24-08-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt chocolade dadelcake
Dit heb je nodig:
• 250g Bountiful dadels zonder pit
• 120g Bountiful amandelmeel
• 3el Bountiful cacao poeder
• 5 eieren
• 1 theelepel Bountiful wijnsteenbakpoeder
• Snufje zout
• 1 el citroensap
• 2 tl kaneel
Bron
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Maal de dadels fijn in een keukenmachine.
Voeg cacao, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en zout toe aan de dadels en meng tot een kruimelig geheel.
Bron
Mix de 5 eieren luchtig in een aparte kom.
Bron
Voeg de eieren beetje bij beetje toe aan het deeg zodat er een beslag ontstaat. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn.
Bron
Giet het beslag in je bakblik.
Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar in de oven.
Houd je van een wat vochtige cake, haal de cake dan na 5 -10 minuten afkoelen uit het blik en pak hem in in aluminiumfolie en laat de cake zo verder afkoelen.
Tip: meng voor een lekkere topping roomkaas met 3 el goede chocoladepasta door elkaar en schep na het afkoelen over de cake.
Bron
Eet smakelijk!