Beppie Bakt een jamrol
- 0
- Tuesday 24-07-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Nieuws
Bron
Beppie Bakt een jamrol
Vandaag maak ik een lekkere en zonnige jamrol met Bountiful fruitbeleg, heerlijk voor een hight tea of picknick of gewoon voor tussendoor. Niet moeilijk en snel klaar!
Dit heb je nodig:
- 4 eieren
- 160g suiker
- 120g Bountiful speltbloem
- 40g maïzena
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250g Bountiful fruitbeleg
- Snufje zout
- 1 el citroensap
Bron
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren met de suiker tot een dikke vla.
Zeef zout, bloem en maïzena bij het eiermengsel mix er voorzichtig doorheen.
Bron
Giet het beslag op de bakplaat en strijk het glad.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
Bron
Laat enigszins afkoelen.
Verwarm in een pannetje de jam met citroensap tot dit vloeibaar wordt.
Bestrooi een vochtige schone theedoek met vanillesuiker en leg hierop het biscuitdeeg met het bakpapier naar boven. Trek heel voorzichtig het bakpapier eraf.
Bron
Bestrijk de deegplak met het jammengsel en rol de plak voorzichtig met behulp van de theedoek op. Ik heb de rol daarna in huishoudfolie gewikkeld, maar dat bleek niet zo’n goed idee. Met het uitpakken werd de rol beschadigd. Dus de rol gewoon op een snijplank of bord in de koelkast leggen.
Bron
Laat de rol in de koelkast opstijven. Snijd in plakken en serveer met rood fruit en slagroom of met wat ijs.
Bron
Eet smakelijk!