Beppie Bakt abrikozenkoek
- 0
- Tuesday 03-07-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt abrikozenkoek
Dit heb je nodig:
100g Bountiful kokosbloesemsuiker
200g Bountiful dadels
225g Bountiful gedroogde abrikozen
120 ml sinaasappelsap
200g Bountiful speltbloem
1 zakje baking soda
170 gram vloeibare margarine
200 gram Bountiful kokosbloesemsuiker
160 gram Bountiful havervlokken fijn
Snuf zout
Bron
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Snijd de dadels en de abrikozen klein.
Bron
Doe 100g kokosbloesemsuiker met de dadels, de abrikozen en het sinaasappelsap in een pan en breng aan de kook. Blijf roeren totdat het vocht bijna verdampt is. Haal de pan van het vuur.
Bron
Meng speltbloem, zout en baking soda door elkaar.
Doe in een andere kom de vloeibare margarine en roer daar 200g kokosbloesemsuiker door. Voeg dan de bloem en de havermout toe en kneed tot een bal. Verdeel de bal in tweeën.
Bron
Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet de vorm in en bestrooi met bloem. verdeel een deegbal over de bodem van de bakvorm en druk voorzichtig glad.
Bron
Schep het abrikozenmengsel op de bodem en spreid uit.
Bron
Verkruimel nu de rest van het deeg over het dadelmengsel en druk voorzichtig met de achterkant van een lepel aan.
Bron
Bak in 30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in vierkanten.
Bron
Eet smakelijk!