Beppie Bakt rabarber dadeltaart


 

Beppie Bakt rabarber-dadeltaart

 
 

Dit heb je nodig:

 

Bodem:
300 g Bountiful speltbloem
100 g Bountiful kokosbloesemsuiker
100 g vloeibare margarine of 250 g roomboter
1 ei
Snufje zout

Bron

 
Vulling:
500 g rabarber
150 g Bountiful kokosbloesemsuiker
150 g Bountiful gedroogde dadels
2 el maizena

Bron

 
Crumble:
90 g Bountiful speltbloem
70 g Bountiful kokosbloesemsuiker
120 g koude roomboter

Bron

 

Zo maak je het:

 

Bodem:
Verwarm de oven op 160 graden.
Maak het deeg voor de bodem door bloem, suiker en boter tot een geheel te kneden. Het deeg mag niet plakkerig zijn. Voeg anders nog wat bloem toe.
Bekleed hiermee een ingevette bakvorm (of gebruik bakpapier).
Zet even in de koelkast.

    

Bron

 
Vulling:
Roer de maizena door de suiker.
Snijd de dadels doormidden.
Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
Roer suiker, dadels en rabarber door elkaar en vul hiermee de bodem.

Bron

 
Crumble:
Snijd de roomboter in kleine blokjes.
Doe alle ingrediënten in een kom en wrijf de roomboter tussen je vingers.
Het deeg moet GEEN geheel worden.
Zorg dat er kleine klontjes ontstaan. Kneed niet te lang door.
Strooi deze kruimels over de taart.
Bak een uur op 160 graden. Warm en koud lekker!

   

Bron

 
De taart is vrij donker, dat komt door de kokosbloesemsuiker. De taart is heel erg lekker, mjamm. Vanmiddag heb ik even met mijn zusje in de tuin gezeten om hem te proeven. Goedgekeurd!

Eet smakelijk!

 

Beppie