Beppie Bakt rabarber dadeltaart
- 0
- Friday 29-06-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Beppie Bakt rabarber-dadeltaart
Dit heb je nodig:
Bodem:
300 g Bountiful speltbloem
100 g Bountiful kokosbloesemsuiker
100 g vloeibare margarine of 250 g roomboter
1 ei
Snufje zout
Bron
Vulling:
500 g rabarber
150 g Bountiful kokosbloesemsuiker
150 g Bountiful gedroogde dadels
2 el maizena
Bron
Crumble:
90 g Bountiful speltbloem
70 g Bountiful kokosbloesemsuiker
120 g koude roomboter
Bron
Zo maak je het:
Bodem:
Verwarm de oven op 160 graden.
Maak het deeg voor de bodem door bloem, suiker en boter tot een geheel te kneden. Het deeg mag niet plakkerig zijn. Voeg anders nog wat bloem toe.
Bekleed hiermee een ingevette bakvorm (of gebruik bakpapier).
Zet even in de koelkast.
Bron
Vulling:
Roer de maizena door de suiker.
Snijd de dadels doormidden.
Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
Roer suiker, dadels en rabarber door elkaar en vul hiermee de bodem.
Bron
Crumble:
Snijd de roomboter in kleine blokjes.
Doe alle ingrediënten in een kom en wrijf de roomboter tussen je vingers.
Het deeg moet GEEN geheel worden.
Zorg dat er kleine klontjes ontstaan. Kneed niet te lang door.
Strooi deze kruimels over de taart.
Bak een uur op 160 graden. Warm en koud lekker!
Bron
De taart is vrij donker, dat komt door de kokosbloesemsuiker. De taart is heel erg lekker, mjamm. Vanmiddag heb ik even met mijn zusje in de tuin gezeten om hem te proeven. Goedgekeurd!
Eet smakelijk!
Beppie