Beppie Bakt boekweitgruttencake

Bron

 

Beppie Bakt boekweitgruttencake

 
Deze cake heb ik nog nooit gemaakt en ik ben benieuwd of hij lekker is. Als ik denk aan boekweitgrutten, dan denk ik ik aan pap. Het lijkt me wat droog om voor een cake te gebruiken. We gaan het zien.

Dit heb je nodig:

 
70g Bountiful kokos gemalen
150g Bountiful kokosbloesemsuiker
200g roomboter op kamertemperatuur
4 eieren
200g Bountiful boekweitgrutten
1 el Bountiful wijnsteenbakpoeder
1 pak bevroren bosbessen

Bron

 

Zo maak je het:

 
1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
2. Mix de roomboter totdat deze zacht is, doe dan de suiker en de kokos erbij en mix goed.
3. Voeg een voor een de eieren toe en mix elke keer goed.
4. Zeef het bakpoeder boven de boekweitgrutten en doe daarna de boekweitgrutten beetje bij beetje bij het beslag. Mix goed.
5. Schep de bevroren bosbessen nu voorzichtig door het beslag.
6. Doe het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik.
7. Bak in 60 minuten gaar. Mijn cake had zelfs nog iets langer nodig. Na 10 minuten afkoelen de cake uit de vorm halen om verder af te koelen.

   

   

Bron

 
Deze cake is wat brokkelig en heel grof van structuur, maar niet droog zoals ik dacht. De bosbessen erin smaken heerlijk. Ze zijn wel iets naar de bodem gezakt. De kokosbloesemsuiker maakt deze cake donker van kleur. Al met al een heel aardige smakelijke cake.

Eet smakelijk!

Beppie