Yoghurttaart

Bron

 

Beppie Bakt yoghurttaart

 

Dit heb je nodig:

 
100g Bountiful walnoten
100g Bountiful dadels
30g Bountiful kokosolie
6 blaadjes gelatine
1 citroen
2 sinaasappels
2-3 el Bountiful weidebloemen honing
500 ml Griekse yoghurt

Bron

 

Bereiding:

 
Week de gelatineblaadjes in een beetje water.
Hak de walnoten behoorlijk fijn, maar niet tot poeder.
Snijd de dadels in kleine stukjes.
Smelt de kokosolie in een pannetje en doe de dadels erbij.
Verhit gedurende 3-5 minuten, zodat de dadels zacht worden.
Voeg de walnoten toe en roer goed door.
Doe het mengsel in een kleine met bakpapier beklede bakvorm en druk glad.
Zet in de koelkast om af te koelen.

Bron

 
Pers de sinaasappels en de citroen in een bakje.
Verwarm de honing ongeveer 30 seconden in de magnetron.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij de honing. Goed roeren!
Voeg het vruchtensap toe aan de honing en roer goed.
Schep een flinke lepel van de yoghurt bij de honing en roer door.
Doe nu het honingmengsel bij de yoghurt en meng goed.

Bron

 
Proef of de smaak goed is. Voeg eventueel wat Bountiful Stevia toe om de taart wat zoeter te maken.
Giet het mengsel nu over de afgekoelde bodem en laat opstijven in de koelkast.
Snijd in blokjes of puntjes en garneer voor het serveren met een schijfje citroen of sinaasappel.

Bron

 
Deze taart kan je ook maken met kwark. 

Eet smakelijk!

Beppie