Boekweittaart met fruitbeleg
- 0
- Thursday 05-04-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt boekweittaart met fruitbeleg
Dit receptje kwam ik tegen en ken ik nog niet. Heb echt zin om het te proberen!
Dit heb je nodig:
• 150 g Bountiful boekweitmeel
• 4 eieren
• 150 g kristalsuiker
• 150 g roomboter
• snufje kaneel
• snufje nootmuskaat en kruidnagel
• 75 g Bountiful muesli
• Een paar eetlepels Bountiful fruitbeleg (naar keuze)
Bron
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden:
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de suiker stijf.
Bron
Mix de vier eidooiers met de boter zalvig en meng het meel en de kruiden erdoor.
Bron
Schep eiwit voorzichtig door het deeg.
Doe het mengsel in een ingevette springvorm.
Strooi de muesli (of cruesli) erover.
Bron
Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen.
Snijd de boekweittaart in twee lagen en besmeer de onderste laag met fruitbeleg en leg de bovenkant er weer bovenop.
Bron
Ik vond het heel leuk om dit receptje uit te proberen. Ik had verwacht dat de taart wat zwaar zou zijn, maar hij is verrassend licht, de boekweitsmaak overheerst niet. Omdat ik er cruesli overheen gestrooid heb, heeft de taart een lekkere crunch. Ik kon een tweede stukje niet laten staan!
Bron
Eet smakelijk!