Boekweittaart met fruitbeleg

Bron

 

Beppie Bakt boekweittaart met fruitbeleg

Dit receptje kwam ik tegen en ken ik nog niet. Heb echt zin om het te proberen!

Dit heb je nodig:

• 150 g Bountiful boekweitmeel
• 4 eieren
• 150 g kristalsuiker
• 150 g roomboter
• snufje kaneel
• snufje nootmuskaat en kruidnagel
75 g Bountiful muesli
• Een paar eetlepels Bountiful fruitbeleg (naar keuze)

Bron

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden:
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de suiker stijf.

Bron

Mix de vier eidooiers met de boter zalvig en meng het meel en de kruiden erdoor.

 

Bron

Schep eiwit voorzichtig door het deeg.
Doe het mengsel in een ingevette springvorm.
Strooi de muesli (of cruesli) erover.

Bron

Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen.
Snijd de boekweittaart in twee lagen en besmeer de onderste laag met fruitbeleg en leg de bovenkant er weer bovenop.

Bron

Ik vond het heel leuk om dit receptje uit te proberen. Ik had verwacht dat de taart wat zwaar zou zijn, maar hij is verrassend licht, de boekweitsmaak overheerst niet. Omdat ik er cruesli overheen gestrooid heb, heeft de taart een lekkere crunch. Ik kon een tweede stukje niet laten staan!

Bron

Eet smakelijk!

Beppie