Havermout-wortelcake

Bron

 

Beppie Bakt havermout-wortelcake

Een lekkere kruidige carrot cake voor wat hopelijk de laatste stuiptrekkingen van de winter zijn. Daarna mag de lente wat mij betreft wel beginnen.

Dit heb je nodig:

• 200 ml Bountiful zonnebloemolie
• 180 g Bountiful havervlokken fijn
• 180 g Bountiful speltbloem
• 150 g lichtbruine basterdsuiker
• 100 g Bountiful rozijnen
• 100 g geraspte wortel
• 75 g Bountiful walnoten
• 2 tl kaneel
• 2 tl nootmuskaat
• 1 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
• 3 eieren
• Flinke snuf zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (alles behalve eieren en zonnebloemolie).
2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
3. Klop de eieren even los en meng door de zonnebloemolie. Voeg toe aan je droge mengsel.
4. Doe dit mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm van ongeveer 25 bij 25 cm.
5. Bak in 35 minuten gaar.

Bron

Eet smakelijk!

Beppie