Oud Hollandse koekjes
- 0
- Friday 16-03-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt oud Hollandse koekjes
Een lekker simpel niet al te zoet koekje voor bij de koffie of thee. Heerlijk kruidig van smaak. Succes met bakken!
Dit heb je nodig:
100g Bountiful speltbloem
100g Bountiful boekweitmeel
50g Bountiful boekweitgrutten
50g Bountiful appel en perenstroop
3-4 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
125 gram roomboter of 100 vloeibare margarine
Klein snufje zout
Bron
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Voeg de appelstroop en de boter (in blokjes) of margarine toe en kneed tot een soepel deeg.
Bron
Rol het deeg tot een rol en snijd in ongeveer 10 plakken.
Bron
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes hierop. Druk ze nog wat plat.
Bron
Bak in 15 minuten gaar en laat goed afkoelen.
Tip: deze koekjes zijn niet erg zoet, houd je van zoet, voeg dan nog 2 el Bountiful kokosbloesemsuiker toe.
Ook lekker met rozijntjes erdoor.
Bron
Eet smakelijk!