4 x havervlokken ontbijtjes

4 x havervlokken ontbijtjes

 

Havermoutpap

 

Bron

Doe melk, havervlokken en rozijnen in een pannetje en laat 2 minuten staan. Zet de pan daarna op een zacht vuur en breng aan de kook. Goed roeren. Zorg dat de pap rustig de tijd krijgt om te garen. Als de pap dik genoeg is zet het vuur uit en laat 2 minuten staan. Snijd een appel in stukjes. Doe de pap in een kom, strooi de appel erover met een beetje kaneel. Wil je een zoetere pap, voeg dan een paar druppels Bountiful Stevia toe. Honing maakt havermoutpap dunner, dus als je dat niet lekker vindt, niet gebruiken. De pap is ook lekker met blauwe bessen of ander fruit.

Bron

 

Havermout mug cake

 

Bron

 
Prak de banaan en mix goed met het ei. Roer de havervlokken,  de cacao en de honing erdoor. Zet je kom of beker 2,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand.

Bron

 

Havermoutpap anders

 

Bron

 
Schil de appel en snijd in stukken, snijd de banaan, rasp het stukje wortel, doe alles in een pannetje met de honing en ongeveer 250 ml water. Breng rustig aan de kook en roer goed. Ook lekker met wat kaneel en stukjes amandel erover gesprenkeld. Bij deze pap is het wel lekker om er honing door te doen. Het is ook meer een moes dan een pap.

Bron

 

Havervlokken pannenkoeken

 

Bron

 
Vermaal de havervlokken in de keukenmachine tot een meel. Prak de banaan en meng met het ei. Voeg daarna de havermeel, de zout en het bakpoeder toe en meng goed. Om het geheel een klein beetje vloeibaarder te maken voeg je een scheutje (soja)melk toe. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak 3 pannenkoekjes van het beslag. Serveer met wat fruit en een beetje honing erover.
 

Bron

 
Eet smakelijk!