Beppie Bakt amandelmeel muffins
- 0
- Friday 19-01-2018
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt amandelmeel muffins
Ik ga vandaag dit simpele receptje voor muffins proberen. Ik vind de nootachtige smaak van amandelmeel heel erg lekker. Ik denk dat ze wel lekker worden, want mijn hond Huub staat ze uit de oven te staren. Hij zal het helaas voor hem met een hondensnoepje moeten doen. Je kan deze muffins helemaal naar eigen smaak maken. Je kan er bijvoorbeeld wat Bountiful cacaopoeder doorheen om chocolade muffins te maken of stukjes appel en cranberry of gehakte nootjes. Ik doe er, heel simpel, flink wat rozijnen door.
Bron
Dit heb je nodig:
• 200g Bountiful amandelmeel
• 100g gesmolten roomboter of Bountiful kokosolie
• 100g Bountiful kokosbloesemsuiker
• 1 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
• 2 eieren
• mespuntje zout
Bron
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet je bakvorm in.
3. Doe de amandelmeel, suiker, het bakpoeder en de zout in een kom en roer even door elkaar.
4. Voeg nu de kokosolie en de eieren toe en roer tot een glad beslag.
5. Voeg nootjes, gedroogd fruit of stukjes chocola toe.
6. Verdeel het beslag over je cupcakevorm en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
Bron
Mjam! Prima receptje, een lekkere eenvoudige zoete muffin, waar je goed mee kan variëren. Als je kokosbloesemsuiker gebruikt dan krijgen je muffins een donkerder kleur en een iets karamelachtige smaak.
Eet smakelijk!