Kaneelbroodjes

Bron

 

Beppie Bakt kaneelbroodjes

 
Ik maak wel vaker kaneelbroodjes, maar dan maak ik de versie met boter, gist en veel suiker. Super lekker! Vandaag wil ik een gezondere variant proberen te maken. Ik heb verschillende versies gevonden op het internet en deze is het geworden, met wat aanpassingen van mezelf. Het leuke aan deze kaneelbroodjes is dat je een vulling gebruikt van banaan. Deze kan je ook nog vervangen voor appelmoes. Ik ga de broodjes half om half maken zodat ik kan proeven welke vulling het lekkerste is. Er zitten nootjes in dit recept, maar die kan je natuurlijk ook weglaten. Je kan allerlei soorten nootjes gebruiken bijvoorbeeld: amandelen, pecannoten, walnoten, of een lekkere notenmix.

Dit heb je nodig:

 
• 300 g Bountiful speltbloem
• 3 el Bountiful kaneel
• 2 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
• 175 ml (amandel) melk
• 1,5 a 2 grote bananen of zelfgemaakte appelmoes
Bountiful Kokosolie
• Snufje Zout
• Gehakte Bountiful (pecan)nootjes

Bron

 

Zo maak je het:

 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Zeef de droge ingrediënten boven een kom. Gebruik 1 el kaneel.
3. Voeg de melk en 1 eetlepel gesmolten kokosolie toe.
4. Kneed het mengsel door elkaar tot een soepel deeg . Voeg eventueel nog wat melk toe.
5. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg dun uit tot een min of meer vierkante lap
6. Prak de banaan met de rest van de kaneel en voeg daar 3 eetlepels gesmolten kokosolie toe en roer goed.
7. Smeer het bananenmengsel op het deeg . Strooi hier wat gehakte noten over.
8. Rol de lap deeg op tot een worst en snijd deze in plakken van een centimeter of 3 dik.
9. Leg de kaneelbroodjes in een ingevette bakvorm met de vulling naar boven.
10. Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Leg de laatste 10 minuten een stukje aluminiumfolie over de broodjes. Dit voorkomt dat ze te hard en droog worden.
11. Maak tot slot af met wat gehakte nootjes.

 

Bron

 
Ik vind de kaneelbroodjes met banaan erg lekker. De kaneelbroodjes met appelmoes smaken ook wel lekker, maar persoonlijk heeft banaan toch mijn voorkeur. De kaneelbroodjes met appelmoes moeten ook iets langer bakken, omdat ze wat natter zijn. Gemaakt met veel suiker, gist en boter blijven kaneelbroodjes het allerlekkerste, maar deze gezondere versie is ook zeker niet verkeerd!

 

Eet smakelijk!

Beppie