Mini kerststolletjes

Bron

 

Beppie Bakt mini kerststolletjes

 

Dit heb je nodig:

• 250 g Bountiful speltbloem
• 1 zakje instant gist
• 50 g roomboter
• 90 g/ml melk
• 1 ei
• 1 el Bountiful weidebloemen honing
• 1 tl kaneel
• 200 g Bountiful rozijnen (eventueel sukade, krenten of sinaasappelzest etc)
• 150 g amandelspijs (klik hier voor het recept)

Bron

 

Zo maak je het:

1. Week de rozijnen een kwartier in lauw water en droog ze goed.
2. Doe bloem, meel, gist, zout en kaneel in een kom en meng alles goed door elkaar.
3. Voeg dan de honing, het ei, boter en de lauwwarme melk toe. Kneed ongeveer 10 minuten. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe.
4. Kneed de rozijnen er door.
5. Maak een bolletje van het deeg en leg het in een kom met een vochtige theedoek erover. Laat 1 uur rijzen.
6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
7. Kneed het deeg kort door en verdeel het in 6 gelijke stukken
8. Maak bolletjes en druk deze een beetje plat.
9. Rol de spijs tot een worst en snijd in 6 gelijke stukken.
10. Leg een stukje spijs midden op je deeg en sla een kant van het deeg over de spijs heen en druk licht aan.
11. Sla dan de andere kant helemaal om en druk een beetje aan.
12. Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en doe hier een vochtige theedoek over. Laat weer 1 uur rijzen.
13. Bak in 20 a 25 minuten gaar op 180 graden. Het brood moet hol klinken als je erop klopt.

Bron

Goed laten afkoelen en dan nog een beetje poedersuiker en genieten!!

Bron

Eet smakelijk!

Beppie