Zelf amandelspijs maken

Beppie Bakt amandelspijs

 
Bij het maken van amandelspijs komt geen oven of fornuis van pas, maar omdat ik later nog wat ga maken van de spijs, komt dit receptje toch bij Beppie Bakt te staan. Je kan amandelspijs voor heel veel andere gerechten gebruiken, maar de bekendste zijn toch wel de banketstaaf, gevulde speculaas en de kerststol. Ik ga twee varianten maken. Amandelspijs met kristalsuiker en amandelspijs met kokosbloesemsuiker. Gewoon om te zien of dat ook lekker is.
 

Dit heb je nodig:

 
• 200 g fijne kristalsuiker of Bountiful kokosbloesemsuiker
• 200 g Bountiful amandelmeel
• 1 ei, losgeklopt
• Eventueel beetje citroensap

Bron

 

Bereiding:

 
1. Klop het ei goed los.
2. Meng de amandelmeel en de suiker.
3. Voeg nu beetje bij beetje wat losgeklopt ei toe aan de mix. Misschien heb je niet alle ei nodig, omdat het anders te nat wordt. Het moet een stevig deeg worden. Kneed door met je handen.
4. Voeg eventueel een klein beetje citroensap toe.
5. Maak een bal van het deeg, pak die in plastic folie en laat een dag rusten in de koelkast.
6. Verwerk dan verder. Niet langer bewaren zonder te bakken, ivm het rauwe ei.
Lekker om speculaas, banketstaven en kerststollen mee te vullen.

 

De amandelspijs met kokosbloesemsuiker smaakt prima. De smaak doet wat aan karamel denken.  Nu nog kijken hoe deze zich houdt als het verder verwerkt wordt.
 

Bron

 
Eet smakelijk!

Beppie