Mueslibollen
- 0
- Friday 24-11-2017
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Bron
Beppie Bakt mueslibollen
Het leuke aan zelfgemaakte mueslibollen is dat je er eigenlijk in kan doen wat je zelf wilt. Noten, rozijnen, abrikozen, pruimen, cranberries, pompoenzaden, sesamzaad, havervlokken, muesli, alles mag. Dit zijn kleine mueslibollen, die makkelijk te maken zijn. Geniet ervan!
Ingrediënten:
350g Bountiful speltbloem
200 ml lauw water
1 el olijfolie
0,5 tl theelepel zout
3g droge gist
1 ei
Wat Bountiful rozijnen, Bountiful notenmelange en ander gedroogd fruit.
Wat Bountiful zaden en/of pitten naar keuze
Bron
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Los de gist op in een beetje van het water.
Snijd het gedroogde fruit en de noten in stukjes. - Meng de droge ingrediënten, inclusief de noten en het gedroogde fruit door elkaar.
- Voeg de gist, de olie en het water toe. Zorg dat het deeg niet te nat of te droog is.
Maak ongeveer 8 bolletjes van het deeg. - Leg deze op de bakplaat en bedek ze met een vochtige theedoek.
- Laat de bolletjes ruim een half uur rijzen.
- Bestrijk de bolletjes met het losgeklopte ei en bestrooi eventueel met wat zaden en pitjes.
- Bak in ongeveer 15 minuten gaar.
Bron
Eet smakelijk!