Dadelcake met walnoten

Bron

 

Beppie Bakt dadelcake met walnoten

 
Een echte herfstcake! Lekker kruidig met noten en dadels en helemaal niet moeilijk. Geniet ervan!

Dit heb je nodig:

 

Bron

 

Zo maak je het:

 

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Hak de dadels fijn. Giet het kokende water erover en voeg de boter toe. Roer goed.
  3. Vet een springvorm in (met doorsnee van ongeveer 18 cm) en bedek de bodem met bakpapier.
  4. Klop eieren en suiker in een kom. Voeg het afgekoelde dadelmengsel toe.
  5. Zeef de bloem, de gemengde kruiden, zout, zuiveringszout en bakpoeder en voeg bij het mengsel. Voeg de gehakte walnoten toe meng alles goed.
  6. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak de cake in 60 tot 75 minuten mooi bruin, als een satéprikker die u in het midden steekt, er schoon weer uit komt dan is de cake gaar.
  7. Leg de cake op een rooster en laat hem afkoelen.

Bron

 
Eet smakelijk!!

Beppie