Ontbijtrepen

Bron

 

Beppie bakt ontbijtrepen

 
(voor 20 stuks)

Deze ontbijtrepen zijn zacht, zoet en hebben een bananensmaak. Ze zitten boordevol gezonde ingrediënten, dus fijn om je dag mee te beginnen, maar als tussendoortje kan je ze natuurlijk ook prima eten. Ik heb er 10 gemaakt en dus van alle ingrediënten de helft genomen. Ik heb gekozen om dadels, rozijnen, pompoenpitten en lijnzaad in de repen te doen. Je zou ook nog noten of bijvoorbeeld kokos kunnen toevoegen. De repen zijn in een half uurtje klaar.

Dit heb je nodig:

 

  • 150g Bountiful havervlokken fijn
  • 100g Bountiful speltmeel
  • 1 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
  • 2 bananen
  • 200g gedroogd fruit naar keuze (abrikozen, dadels, vijgen, pruimen, rozijnen, cranberry’s)
  • 50 g zaden en/of pitten (sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, etc)
  • 2 el Bountiful ahornsiroop
  • 2 el olijfolie

Bron

 

Bereiding:

 

Prak de bananen.
Maal het gedroogd fruit kort in de blender tot grove nog herkenbare stukjes.
Verwarm de oven voor.
Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng goed.

Bron

 
Als de mix te droog is kan je er nog wat banaan in doen of een extra lepel ahornsiroop.
Verdeel de mix over je met bakpapier beklede bakplaat en snijd alvast in 20 repen. Als je een bakvorm gebruikt haal het mes dan ook even langs de zijkanten van de vorm zodat de repen iets vrij komen te liggen. Dan haal je ze er straks makkelijker uit.

Bron

 
Bak ongeveer 20 minuten op 160 graden.

Bron

 
Eet smakelijk!

Beppie