Chocoladecake

Bron

 

Beppie Bakt Chocoladecake

 
Deze cake is van volkorenmeel, verder wordt er geen gewone suiker of koemelk in gebruikt. Omdat het niet meer in mijn keukenkastje stond heb ik vandaag bruine basterdsuiker gebruikt ipv kokosbloesemsuiker. Ik smokkel dus een beetje…ssssht.

Dit heb je nodig:

 

Bron

 

Zo maak je het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten: tarwemeel, zout, kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder, koekkruiden, cacaopoeder, samen met de roomboter goed door elkaar.
  3. Voeg een ei toe en meng tot een egaal geheel, voeg daarna het tweede ei en het derde ei toe en meng goed. Ik gebruik een mixer.
  4. Voeg de plantaardige melk en de ahrobsiroop toe en mix tot een glad beslag.
  5. Vet een cakeblik in of gebruik bakpapier en doe het cakebeslag in de vorm.
  6. Bak ongeveer 65 minuten.
  7. Als je wilt weten of de cake gaar is dan prik je er even in met een satéprikker. Is deze schoon als je hem eruit haalt dan is de cake goed.
  8. Even laten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.

Bron

 
De cake is wat grover dan een cake van bloem…logisch misschien, en ook wat minder zoet. Ik proef de chocolade goed. Hij is wat kruidig en niet droog. Erg lekker!

Eet smakelijk!

Beppie