De mogelijkheden van appelazijn

Appelazijn

 
Als je appelazijn alleen maar gebruikt voor in de saladedressing, dan onderschat je de mogelijkheden van appelazijn absoluut! Rauwe, biologische, troebele appelazijn kan op zeer veel manieren toegepast worden.

Het is normaal dat er stukjes in de azijn zwemmen. Deze troebele aanslag is zelfs heel belangrijk. Het wordt De Moeder genoemd. Hierin bevinden zich veel van de gezonde voedingsstoffen!

Bron

 
Hieronder een paar van de toepassingen van appelazijn.

Voedingsmiddel

Appelazijn heeft vele toepassingen, maar is natuurlijk bovenal een voedingsmiddel. Het kan gebruikt worden als onderdeel van een dieet of sapkuur. Mix een eetlepel azijn met een glas water of een beker kruidenthee. Neem appelazijn nooit onverdund in! Het is namelijk vrij sterk. Verdun het dus ALTIJD. Appelazijn is ook het ingrediënt voor een klassieke saladedressing. Een voorbeeld voor een lekkere dressing is deze: meng 1 deel appelazijn met 3 delen olie, voeg wat citroensap of sinaasappelsap toe en doe dit in de blender met een teentje knoflook en een stukje ui. Even kort mixen en klaar!

Niet giftige schoonmaakspray

De meeste schoonmaakmiddelen bevatten chemicaliën. Appelazijn is een perfect alternatief voor veel van deze schoonmaakproducten. Het absorbeert nare luchtjes en heeft een anti bacteriële werking. Mix eenvoudig 1 deel appelazijn met 1 deel water en doe dit in een sprayflacon. Gebruik de spray op harde oppervlakken zoals hardhouten vloeren, badkamertegels, keukenkastjes en het aanrecht. Neem vervolgens af met een doek.

Haarverzorging

Appelazijn kan gebruikt worden om het haar mee te spoelen. Het maakt dat het haar soepel aanvoelt en mooi gaat glanzen. Het verwijdert vet en vuil en is daarom bijzonder  geschikt bij vettig haar. Het heeft een positief effect bij het bestrijden van roos en het kalmeert de hoofdhuid. Meng een eetlepel appelazijn met 2 glazen water en spoel je haar hiermee nadat je gedoucht hebt. Spoel het goed uit, omdat het haar anders wat ruw aan gaat voelen. De azijngeur trekt weg als het haar droog is.

Huidverzorging

Appelazijn kan gebruikt worden om poriën te verkleinen. Het heeft namelijk een samentrekkende werking. Verdun de appelazijn en gebruik een watje of schoon washandje om puistjes en andere onzuiverheden mee aan te stippen en deze zo uit te laten drogen. De samentrekkende werking zorgt er ook voor dat de huid wat strakker aanvoelt en dat fijne lijntjes en rimpels minder worden.

After Sun

Probeer huidbeschadigingen door de zon ALTIJD te vermijden. Mocht de huid nu toch aangedaan zijn, dan kan appelazijn verlichting brengen. Verdun het met water en dep de aangedane huid, of voeg een flinke schuit appelazijn aan het badwater toe.

Deodorant

De meeste deodoranten zijn eigenlijk anti transpiranten, deze blokkeren de mogelijkheid om te zweten. Zweten is echter natuurlijk en goed, daarnaast bevatten de meeste deodoranten aluminium, parfum en andere chemicaliën. Het klinkt misschien gek, maar je kan appelazijn gebruiken als deodorant. Appelazijn neutraliseert en absorbeert nare luchtjes. Dep de oksels met wat appelazijn. De azijngeur trekt weg zodra het droogt.

Dit zijn slecht 8 manieren om appelazijn te gebruiken. Er zijn er nog veel meer! Ga eens op zoek en experimenteer. Je zult al snel niks anders meer willen.