Worteltjestaart
- 0
- Tuesday 11-07-2017
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Beppie Bakt Worteltjestaart
Dit is een recept uit het boek Superfood recepten van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon. Er zitten behoorlijk wat verschillende ingrediënten in, maar het is niet moeilijk te maken en dan heb je ook wat. Dit is een heerlijke zoete, kruidige taart. Lekker meenemen als je gaat picknicken… mmmmmmmmm!
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 3 el Bountiful weidebloemen honing
- 3,5 el Bountiful kokosolie
- 30g havermeel (gemaakt van Bountiful havervlokken fijn)
- 50g Bountiful boekweitmeel
- 1 el Bountiful wijnsteenbakpoeder
- 2 tl koek en speculaaskruiden
- 300g geraspte wortels
- 3 el Bountiful blauwe rozijnen (geweld en drooggedept)
- 3 tl limoenzest
- 3 el Bountiful Walnoten excellent grof gehakt
Bron
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng eieren, kokosolie en honing .
- Voeg het meel, bakpoeder en de kruiden toe en meng goed.
- Schep wortel, limoenzest en de rozijnen door het beslag.
- Doe het beslag in een ingevette bakvorm van ongeveer 15 cm doorsnee.
- Bak de taart in 55 minuten gaar. Controleer of de taart gaar is door er in te prikken met een satéprikker, als de prikker schoon uit de taart komt, dan is de taart gaar.
- Laat de taart afkoelen.
- Smeer eventueel een lekkere topping over de taart. Bijvoorbeeld roomkaas, gemengd met poedersuiker, of roomboter gemengd met vanillepoeder en goijibessenpoeder.
Bron
Eet smakelijk!