Alcoholvrije Cocktails

Alcoholvrije Cocktails

 
Lekkere frisse cocktails zonder alcohol, maar met fruit en andere goede ingrediënten voor een feestje of voor die lange warme zomeravonden. Deze en andere recepten kan je ook vinden op www.eten-en-drinken.infonu.nl.

Peppermint-Tea

 

Ingrediënten per glas:

• 1 theelepel Bountiful oolong thee of Bountiful green power thee
• 1 cl. kokend water
• 1 eetlepel citroensap
• Suiker
• 1 takje verse pepermunt
• Halve schijf ananas
• IJsblokjes
• 7 cl. Ananassap

Bereiding:

1. Maak de thee klaar en voeg het citroensap toe samen met suiker naar smaak
2. Voeg een half takje pepermunt toe en laat de thee afkoelen in het koelvak
3. Snijd de ananas in stukjes en leg ze op de bodem van een longdrinkglas
4. Zeef de thee erin en voeg het ananassap toe
5. Garneer met de rest van de pepermunt

Amandine

 

Ingrediënten per glas:

• 20 Bountiful amandelen wit
• 10 eetlepels water
• Limoensap
• 1 ijsblokje
• 4 cl. Passievruchtsap

Bereiding:

1. Stamp de amandelen fijn en meng het water er lepel per lepel door tot het geheel melkachtig wordt
2. Dompel de rand van een wijnglas eerst in limoensap en vervolgens in het schoteltje met de amandelen
3. Zeef het vocht van de amandelmelk en giet er 4 cl. van in het wijnglas
4. Voeg het ijsblokje toe en giet er het passievrucht sap bij

Maple

 

Ingrediënten per glas:

• IJsblokjes
• 10 cl. appelsap
• 1 theelepel Bountiful ahornsiroop
• 1 theelepel citroensap
• Ginger ale
• Schijfje citroen

Bereiding:

1. Doe enkele ijsblokjes, het appelsap en de ahornsiroop in de shaker
2. Goed schudden en daarna overgieten in een longdrinkglas
3. Voeg het citroensap toe en vul aan met ginger ale
4. Garneer met een schijfje citroen

Cranberry

 

Ingrediënten per glas:

• IJsblokjes
• 6 cl. Bountiful cranberry sap
• 4 cl. appelsap
• 2 cl. citroensap
• Ginger ale
• Plakje citroen
• Plakje sinaasappel

Bereiding:

1. Doe enkele ijsblokjes in een longdrinkglas en giet er het cranberry sap, appelsap en citroensap bij
2. Meng het geheel goed en vul aan met ginger ale
3. Garneer met een plakje citroen en sinaasappel