Tahin koekjes
- 0
- Friday 28-04-2017
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Beppie Bakt tahin koekjes
Dit heb je nodig:
4 el Bountiful tahin
4 el Bountiful agavesiroop
60g Bountiful amandelen wit
90 gram Bountiful havervlokken fijn
1/2 theelepel Bountiful wijnsteenbakpoeder
Bountiful sesamzaad
handje pure chocolade
1 el Bountiful kokosolie
Bron
Zo maak je het:
- Verwarm de over voor op 170 graden.
- Mix de tahin de agavesiroop.
- Hak de noten in een keukenmachine tot een grof meel.
- Doe het notenmeel bij de tahinmix en meng met de hand goed door.
- Doe de havervlokken in een keukenmachine en mix ook dit tot een meel.
- Mix het meel met de het bakpoeder.
- Doe het tahin-notenmengsel bij het havermeel en kneed met je handen goed door.
- Vorm 12 ronde koekjes en druk ze plat met je vingers. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi de koekjes met sesam en druk een beetje aan.
- Zet de tahinkoekjes 10-12 minuten in de oven. Haal de koekjes uit de oven en laat ze goed afkoelen.
- Verwarm wat pure chocolade en een eetlepel kokosolie kort in de magnetron
- Dip de afgekoelde tahinkoekjes hierin en laat hard worden in de koelkast.
Bron
Deze koekjes zijn niet zo groot, maar ze zijn dan ook behoorlijk machtig. Ze zijn zoet, stevig en de tahin proef je goed. Erg lekker met een beetje chocolade! Lekker met een kopje thee. Genieten! Dit recept komt van www.degroenemeisjes.nl en heb ik iets aangepast.
Eet smakelijk!
Beppie