Granola
- 0
- Friday 14-04-2017
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Beppie Bakt Granola
Dit wil ik al zo lang een keer uitproberen. Ik eet best wel regelmatig cruesli namelijk en daar zit behoorlijk wat suiker in. Deze granola bevat een beetje agavesiroop. Ben zo benieuwd. Het recept komt van www.francescakookt.nl.
Dit heb je nodig:
- 150g Bountiful havervlokken fijn of grof
- 150g Bountiful notenmelange
- 50g Bountiful pompoenpitten en Bountiful lijnzaad heel gemengd
- 50g Bountiful kokos chips naar keuze
- 4 el Bountiful agave siroop
- 3 el Bountiful kokosolie
- 1 el kaneel
- Snufje nootmuskaat
- 100g Bountiful rozijnen en Bountiful Cranberries
Bron
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng alle ingrediënten zonder het gedroogde fruit met elkaar in een kom. Zorg dat de kokosolie vloeibaar is. Eventueel in de magnetron smelten.
- Je kan ipv agavesiroop ook Bountiful weidebloemenhoning gebruiken of Bountiful ahornsiroop.
- Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid goed uit.
- Rooster ongeveer 20 minuten in de oven. Schep tussendoor 2 keer om. Kijk zelf wat je lekker vind: iets meer of minder geroosterd.
- Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Voeg gedroogd fruit of gevriesdroogd fruit naar keuze toe.
- Bewaar in een pot met deksel.
Bron
Oe dit is erg lekker. De volgende keer iets minder donker laten worden, maar het smaakt super! Door de hoeveelheid ingrediënten lijkt het relatief duur om te maken, maar je hebt echt een flinke pot vol, daar kan je wel even mee vooruit.
Eet smakelijk!