Over Stuifmeelpollen

Stuifmeelpollen

 

Een compleet superfood 

 

Stuifmeelpollen of bijenpollen worden door honingbijen gemaakt als voedsel voor hun jongen.

De oude Grieken, Romeinen, Chinezen en Egyptenaren gebruikten bijenpollen bij hun traditionele geneeswijzen. De Grieken en Romeinen noemden het zelfs leven-gevend-stof.

In 2016 werden bijenpollen door de German Federal Board of Health officieel erkend als medicijn.

Bijenpollen kunnen gezien worden als superfood.

 

 

 

Wanneer bijen nectar uit bloemen halen, verzamelen ze ook pollen. Terwijl ze de pollen verzamelen worden deze tot kleine balletjes gevormd.

 

Deze balletjes, die elk meer dan 2 miljoen stuifmeelkorrels bevatten worden dan verzameld door de imkers zonder de bijen te schaden of hun routine te verstoren.

 

De kleur van bijenpollen kan variëren van geel, oranje en bruin tot zwart, afhankelijk van de bron van de pollen. De smaak wordt vaak omschreven als zoet en nootachtig, dit is ook afhankelijk van de bloemsoort.

 

Onze bijenpollen zijn klaar om te gebruiken. Ze kunnen worden toegevoegd aan ontbijtgranen, granola, mueslirepen, smoothies en dranken, maar de pollen kunnen ook zo gegeten worden.