Mueslireep

Beppie Bakt Mueslirepen

Deze repen zijn echt leuk om te maken. Ik heb gekozen voor een basis mueslireep, maar je kan er echt alle kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld een mueslireep met cranberry en kokos maken, met gedroogd fruit of met stukjes pure chocola er in of met gesmolten chocola er over, tientallen mogelijkheden. Mijn repen zijn wat fijner gemalen, dat was niet helemaal mijn bedoeling, maar ze smaken heel goed Je kan ze ook vrij grof laten. Het recept heb ik van chickslovefood.com.

Dit heb je nodig:

130g Bountiful havervlokken fijn
60g Bountiful notenmelange aangevuld met wat Bountiful Lijnzaad heel en Bountiful sesamzaad
75g Bountiful dadels zonder pit
1 el kaneel
70g Bountiful weidebloemen honing
2 el water
2 el olie (naar keuze)

Bron

 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de haver, notenmix, dadels en kaneel in een blender en hak grof.
  3. Verwarm de honing in een pannetje voeg de olie en het water toe.
  4. Voeg je havermengsel toe en roer goed.
  5. Bekleed een klein bakblik met bakpapier en verdeel de massa erover.
    Smeer goed uit, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte
  6. Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is. Het mag nog een klein beetje zacht zijn.
  7. Haal uit de oven en maak vast inkepingen met je mes voor de verdeling.
  8. Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.

Deze repen zijn heel lekker, veel lekkerder dan een reep uit de supermarkt, meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Gewoon een keer proberen!

Bron

Eet smakelijk!

Beppie