Boekweittaart met banaan

Beppie Bakt Boekweittaart met banaan

 

Deze taart lijkt me heel lekker. Ook weer een vrij simpel receptje. Voor de oplettende kijker: ik ben een ingrediënt vergeten op de foto te zetten. De kokosolie stond namelijk nog in de magnetron. Het recept komt van eten-en-drinken.infonu.nl .

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • 175 ml gesmolten Bountiful kokosolie
  • 150g Bountiful boekweitmeel
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 4 kleine rijpe bananen
  • 2 eieren

Voor het roomkaasglazuur:

  • 100g roomkaas
  • 30g poedersuiker
  • 1 el citroensap

Zo maak je het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 175⁰C.
  2. Prak de bananen fijn, wel eerst even pellen natuurlijk.
  3. Mix de eieren door de bananen.
  4. Voeg de gesmolten olie toe en roer tot een smeuïge massa.
  5. Voeg het meel en de kruiden toe en roer voorzichtig tot een glad beslag.
  6. Stort het beslag in een bakvorm en bak gedurende 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Prik met een satéprikker in de taart. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart goed.
  8. Roer de roomkaas met het citroensap en de poedersuiker tot een glad papje. De suiker kan ook weggelaten worden. smeer het mengsel over de taart en serveer.

De taart smaakt lekker, maar ik zal eerlijk zijn, dat komt puur door het roomkaasmengsel. De cake zelf is nogal flauw van smaak. Als ik hem nu nog een keer zou maken zou ik een paar dingetjes aanpassen. Ik zou een snufje zout toevoegen en misschien 1 of 2 eetlepels honing, ook iets meer koekkruiden: 2 theelepels ipv 1. De taart is ook laag gebleven, dus ik zou ook een halve theelepel Bountiful wijnsteenbakpoeder toevoegen aan het meel. Het geheel heeft wel echt potentieel hoor en smaakt verder ook niet verkeerd, de taart heeft alleen wat meer pit nodig.

Eet smakelijk!

Beppie

 

Bron foto’s