Kokos Fudge
- 0
- Saturday 04-02-2017
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Beppie Bakt Kokos Fudge
De fudge van vorige week was geen lang leven beschoren en als het om eten gaat dan is dat iets positiefs. Ik wil deze week graag een fudge variant proberen met kokos en mijn oudste dochter gaat mij vandaag helpen. Zij vond de chocolade fudge heel erg lekker en ze wil zich dan ook graag beschikbaar stellen om deze nieuwe variant te proeven. Dat vind ik goed, onder voorwaarde dat ze mij meehelpt met het maken haha. Dit recept is gebaseerd op een recept van www.puurhomemade.nl .
Dit heb je nodig:
- 2 el Bountiful Weidebloemen Honing
- paar druppels vanille essence
- handje Bountiful Pecannoten gehakt (of andere noten)
- handje Bountiful Goji Bessen
- 85g Bountiful Kokos Gemalen
- 65g santen (kokos crème)
- 120g Bountiful Kokosolie
Bron
Zo maak je het:
Smelt de kokosolie en kokos crème au bain-marie.
Zet het vuur uit en voeg de gemalen kokos toe.
Voeg de gojibessen en de gehakte pecannoten toe. Bewaar eventueel wat om straks over de bovenkant te strooien.
Voeg de honing en vanille essence toe. Proef even of je het zoet genoeg vindt, voeg anders wat extra honing toe.
Wij hebben de honing mee gesmolten met de kokosolie en de santen. Onze honing was namelijk gekristalliseerd en dat korrelige blijf je anders proeven in de fudge. Even verwarmen en de honing wordt weer mooi vloeibaar.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet de fudge in de vorm. De fudge heeft nu een gele kleur, maar dat wordt later wit.
Bron
Bestrooi eventueel met wat gojibessen en pecannoten.
Zet nu ongeveer 1,5 uur in de vriezer om snel af te koelen.
Snijd in blokjes en bewaar verder in de koelkast (of de vriezer).
Bron
Tip: voeg andere noten, cacao nibs of gedroogd fruit toe.
Deze fudge is voor de echte kokos liefhebber en is echt heerlijk! Zacht en zoet met de lekkere stukjes pecannoot en goji bessen. Deze fudge smelt snel, bewaar hem dus in de koelkast of zelfs in de vriezer.
Eet smakelijk!