Kokos Fudge

logo-beppiebakt-page-002

 

Beppie Bakt Kokos Fudge 

 

De fudge van vorige week was geen lang leven beschoren en als het om eten gaat dan is dat iets positiefs. Ik wil deze week graag een fudge variant proberen met kokos en mijn oudste dochter gaat mij vandaag helpen. Zij vond de chocolade fudge heel erg lekker en ze wil zich dan ook graag beschikbaar stellen om deze nieuwe variant te proeven. Dat vind ik goed, onder voorwaarde dat ze mij meehelpt met het maken haha. Dit recept is gebaseerd op een recept van www.puurhomemade.nl .

Dit heb je nodig:

 

 

IMG_2313

Bron

 

Zo maak je het:

 

Smelt de kokosolie en kokos crème au bain-marie.

Zet het vuur uit en voeg de gemalen kokos toe.

Voeg de gojibessen en de gehakte pecannoten toe. Bewaar eventueel wat om straks over de bovenkant te strooien.

Voeg de honing en vanille essence toe. Proef even of je het zoet genoeg vindt, voeg anders wat extra honing toe.

Wij hebben de honing mee gesmolten met de kokosolie en de santen. Onze honing was namelijk gekristalliseerd en dat korrelige blijf je anders proeven in de fudge. Even verwarmen en de honing wordt weer mooi vloeibaar.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet de fudge in de vorm. De fudge heeft nu een gele kleur, maar dat wordt later wit.

IMG_2315

Bron

Bestrooi eventueel met wat gojibessen en pecannoten.

Zet nu ongeveer 1,5 uur in de vriezer om snel af te koelen. 

Snijd in blokjes en bewaar verder in de koelkast (of de vriezer).

IMG_2319

Bron

Tip: voeg andere noten, cacao nibs of gedroogd fruit toe.

Deze fudge is voor de echte kokos liefhebber en is echt heerlijk! Zacht en zoet met de lekkere stukjes pecannoot en goji bessen. Deze fudge smelt snel, bewaar hem dus in de koelkast of zelfs in de vriezer. 

Eet smakelijk!

 

Beppie