Chocolade fudge met amandelen

logo-beppiebakt-page-002

Beppie Bakt Chocolade fudge met Amandelen

 

 

Deze week weer bakken met Beppie zonder echt te bakken. Fudge! Ik heb vaker fudge gemaakt. Fudge is super lekker en zacht. Ik kan me bijna niet voorstellen dat je met kokosolie en honing een lekkere fudge kan maken. Fudge wordt namelijk vaak gemaakt met gecondenseerde melk en dat is echt iets heel anders. Maar ik offer me wel op en ga het voor jullie uitproberen haha. Dit recept is gebaseerd op een recept van www.chickslovefood.com.

 

Wat heb je nodig:

 

100g pure chocolade
50g Bountiful kokosolie
30g Bountiful cacaopoeder
1dl Bountiful Weidebloemen honing
100g notenpasta (bijvoorbeeld amandelpasta)
50g Bountiful amandelen

IMG_2212

Bron

 

Zo maak je het:

 

Smelt de chocolade au bain-marie.

IMG_2213

Bron

Rooster de amandelen even kort in een droge koekenpan.

IMG_2214

Bron

Doe de rest van de ingrediënten bij de gesmolten chocolade, maar laat de amandelen nog even achterwege.

Roer boven het vuur totdat je een glad mengsel hebt.

Voeg de amandelen toe.

Doe een stukje bakpapier in een kleine ovenschaal van ongeveer 15 x 15 cm.

IMG_2215

Bron

Giet de fudge in de schaal.

Laat nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Haal de fudge uit de schaal en snijd in ongeveer 20 blokjes.

IMG_2228

Bron

De fudge in de koelkast bewaren.

Deze fudge heb ik natuurlijk aan mijn hele gezin laten proeven (niet dat ik keus had). Wij vinden allemaal dat hij heel lekker smaakt.  Ik heb zelf geen amandelpasta gebruikt, maar 4- notenpasta, daardoor smaakt de fudge alsof er een beetje pindakaas in zit. Het is wel een vrij bittere fudge, dus als je niet zo van de pure chocolade bent, dan zou ik melkchocolade gebruiken. Of misschien half puur, half melk. Je kunt van alles toevoegen aan fudge. Ook rozijnen of ander gedroogd fruit zijn er lekker in.

Eet smakelijk!

Beppie