Quinoa Koekjes

logo-beppiebakt-page-002

Beppie Bakt Quinoa Koekjes

 

Vandaag ga ik iets maken wat me eigenlijk niet echt lekker lijkt. Koekjes met heel veel quinoa. Quinoa is niet mijn favoriet. Koud in salades vind ik het wel heel lekker. Maar ik ga het proberen, want je weet nooit.

Ingrediënten:

 

img_1759

Bron

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Mix de quinoa, kokos en rozijnen in een beslagkom door elkaar.
Meng de eieren met het water, vanille-extract, de kaneel, speculaaskruiden, boter en stevia in een andere kom door elkaar. Proef even hoeveel stevia je genoeg vindt!! 3 druppels Bountiful Stevia staan gelijk aan 1 klontje suiker.
Voeg nu alles samen in de beslagkom en kneed het geheel goed door elkaar.

img_1760

Bron

Leg op een bakblik een vel bakpapier. Maak kleine bolletjes van het deeg en druk deze op het bakpapier in de vorm van een koekje. Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de koekjes in circa 10 tot 15 minuten goudbruin.

img_1762-2

Bron

En wat vindt Beppie van al die quinoa in een koekje? Niet verkeerd eigenlijk! De smaak is goed, het koekje heeft wel een flinke bite. Je moet goed kauwen zeg maar. Mijn jongste dochter vond ze niet geweldig. Samen hebben we bedacht dat dit koekje misschien gepofte quinoa nodig heeft ipv gewone quinoa. Ga ik binnenkort proberen voor jullie!

Als je ze maakt, laat me weten wat jij ervan vindt!

Beppie