Zaden en Pitten Crackers

logo Beppiebakt-page-001

Beppie Bakt Zaden en Pitten Crackers

deze crackers heeft mijn moeder een keer gebakken en ik vond ze echt super lekker! Ik heb niet alle ingrediënten in huis, dus ik gebruik gewoon dat wat ik wel voor handen heb en hoop dat het goed gaat.

Je hebt nodig:

75g Bountiful Pijnboompitten
75g Bountiful Lijnzaad Gebroken
30g Bountiful Sesamzaad
Zout
Water

img_1406

Bron

 

Zo maak je het:

 

  • Dit recept is heel simpel. Verwarm eerst de oven voor op 165 graden.
  • Doe ongeveer de helft van de zaden en pitten in de keukenmachine en hak ze helemaal fijn. Dit kan eventueel ook in een koffiemolen of zelfs met de staafmixer.
  • Doe de rest erbij en mix heel kort.
  • Doe het mengsel in een kom en voeg het zout toe en ongeveer 10 eetlepels water. Goed roeren.
  • Laat 10 minuten staan.
  • Roer nu even door en voeg nog wat water toe. Je moet het mengsel kunnen smeren, maar het mag niet uitlopen.
  • Leg een bakpapiertje op de bakplaat en smeer het mengsel uit. Leg nog een bakpapiertje bovenop het mengsel. Wrijf hier overheen totdat alles mooi is verdeeld.
  • Rol nu over het bakpapier heen met een deegroller om het mengsel mooi plat en glad te drukken.
  • Haal het bovenste bakpapiertje er af en snijd met een pizza mes of gewoon mes de crackers in de gewenste vorm.
  • Bak de crackers nu 20 minuten, draai ze daarna om en bak ze nog 10 minuten. De crackers moeten goed droog bakken. Droog maar niet zwart.
  • Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Zoals ik al zei, heb ik het recept een beetje aangepast en gelukkig smaken ze heerlijk! Het oorspronkelijke recept bevat 50g lijnzaad, 50g zonnebloempitten, 50g pompoenpitten en 20g sesamzaad. De crackers zijn lekker met notenpasta (niet te verwarren met chocopasta) of met een plakje kaas, maar ze hebben eigenlijk niet perse beleg nodig. Ze smaken zo ook heerlijk.

img_1410

Bron

Geniet ervan!

Beppie