Brood van Kokosmeel

logo Beppiebakt-page-001

Beppie Bakt Brood van Kokosmeel

Zonder gluten en zuivelproducten.

Een tijdje terug heb ik een recept voor koolhydraatarm brood uitgeprobeerd. Het werd een hartig brood met een lekkere smaak. Het deed me een beetje aan een kruising tussen brood en omelet denken. Ik heb nu een recept voor een glutenvrij brood dat me lekker lijkt. Ik denk dat deze minder hartig zal zijn. Het recept doet me een beetje aan cake denken. Bountiful Kokosmeel past in een glutenarm dieet, maar let op de verpakker verwerkt ook tarwe en daardoor kunnen we geen 100% glutenvrij garantie geven.

Wat heb je nodig:

 

img_1163

Bron

 

Bereiding:

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de eieren, kokosolie, honing en de zout .
  3. Meng de meel en het bakpoeder en voeg deze daarna toe aan het eieren mengsel.
  4. Zorg dat het een mengsel zonder klonten wordt.
  5. Giet in een ingevette bakvorm en bak 40 minuten.
  6. Lekker om sandwiches van te maken, te besmeren met notenboter, als ontbijt, lunch of snack.

Het oorspronkelijke recept gaf aan ghee te gebruiken, maar kokosolie was ook een optie. Ik heb voor kokosolie gekozen. Nu vraag ik me af of mijn broodje daarom wat minder hoog is geworden. Als je kokosolie smelt en daarna ergens bij doet, zoals bij mijn eierenmengsel, dan stolt de olie gelijk weer en daardoor slaat het de luchtig geklopte eieren plat en wordt het mengsel een stevig deeg. Bij punt 5 staat: giet het mengsel in een bakvorm, nou hier valt echt niets te gieten haha.

img_1165

Bron

Het eindresultaat lijkt inderdaad wat op cake. Het smaakt zoetig met een vleugje kokos. Het is een compact broodje geworden. Het is geen hartig brood en doet deze keer ook niet aan omelet of ei denken. Kokosmeel is zeer vezelrijk en dat merk je wel met eten. Het is wat aan de droge kant. Ik ben nu echt wel heel benieuwd of het anders wordt als ik ghee of een andere olie gebruik. Waarschijnlijk blijft het geheel dan wat luchtiger en is het ook wat minder aan de droge kant. Ik laat het jullie weten als ik erachter ben.

img_1168

Bron

Eet smakelijk!

Beppie