Detoxkoekjes

logo Beppiebakt-page-001

Beppie Bakt Detoxkoekjes

het klinkt niet echt smakelijk, maar ik ga ze toch proberen, want als je de ingrediëntenlijst bekijkt dan moeten ze toch wel lekker zijn. Deze koekjes bevatten geen suiker, melkproducten of gluten. Ze bevatten wel een heleboel gezonde ingrediënten. Ze heten trouwens detoxkoekjes omdat er geen suiker in zit.

IMG_1094

Bron

 

Dit heb je nodig:

2 rijpe bananen
1 ei
35 gram Bountiful Kokosolie
100 gram Bountiful Boekweitvlokken (of havermout)
50 gram Bountiful Amandelmeel
50 gram Bountiful gedroogde Abrikozen (of ander gedroogd fruit)
2 el Bountiful gemalen Kokos
1 el Bountiful Sesamzaadjes (of chia zaadjes)
snuf Bountiful Wijnsteenbakpoeder
snuf zeezout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat klaar met daarop een bakpapiertje.

In een ruime kom prak je de banaan met een vork. Voeg hieraan de zachte kokosolie en het  ei. Roer goed door. Het maakt niet uit als er nog wat stukjes in zitten.

Voeg er vervolgens de boekweitvlokken, amandelmeel, stukjes gedroogde abrikoos, sesamzaadjes, kokos, bakpoeder en een snuf zout bij, en roer alles goed door.

Gebruik twee theelepeltjes om het beslag op de bakplaat te scheppen; geef de koekjes wat ruimte om groter te worden.

Druk het beslag iets plat en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze hard zijn geworden en licht gebruind. Verplaats naar een rekje om af te koelen.

De koekjes zijn niet heel hard geworden. Misschien als je ze langer bakt, maar zo zijn ze wat mij betreft prima. De boekweit smaak overheerst niet. Lekker een vleugje banaan. Het koekje zelf is niet zoet, maar de stukjes abrikoos maken dat helemaal goed. Ik kan me zo voorstellen dat deze ook lekker zijn om mee naar school te geven. Weer eens wat anders dan een boterham en toch verantwoord. Qua uiterlijk verdienen ze misschien niet de schoonheidsprijs, maar deze koekjes maak ik zeker nog een keer.

 

IMG_1100

Bron

Eet smakelijk!

Beppie