Boekweit Crackers

logo Beppiebakt-page-001

Beppie Bakt Glutenvrije Boekweit Crackers

(voor ong. 8 crackers)

Vandaag ga ik een lekker recept voor crackers met jullie delen. Je kan er alle kanten mee op. Ze zijn geschikt als vervanging voor de boterham, als tussendoortje of als toastje. Ze zijn te beleggen met hartig of zoet beleg. In principe zijn deze crackers glutenvrij, let wel op want heel vaak verwerken verpakkers ook andere producten die wel gluten bevatten. Op die manier bestaat er toch een kleine kans op besmetting met gluten. Dus als je een allergie hebt kies dan voor zeker. Eet je gluten-arm, maar ben je niet allergisch, dan zijn kunnen die kleine sporenelementen geen kwaad. Als je zoutarm eet kan je het zout ook weglaten.

Je hebt nodig:

 

IMG_0980

Bron

 

Zo maak je het:

 

    1. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
    2. Mix dan in een kom alle ingrediënten met elkaar. Eerst alle drogen ingrediënten, dan de kokosolie en dan al roerend het lauw warme water. Voeg niet gelijk teveel water toe. Probeer even hoeveel genoeg is.
    3. Kneed het cracker beslag met je handen fijn, vorm hiervan een bal en leg het op de bekleedde ovenplaat.
    4. Rol het cracker beslag dan met een deegroller of een langwerpig glas uit tot een dunne plak. Als het deeg aan je roller blijft kleven leg dan een stukje bakpapier tussen de roller en het deeg.
    5. Snijdt nu zelf de vorm die je wilt uit. Als je bijvoorbeeld mooie rechte crackers wilt, dan kun je steeds alle scheve randjes eraf snijden en er weer opnieuw een bal van vormen.
    6. Plaats de crackers dan voor ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Wanneer de crackers hard zijn, zijn ze klaar om geproefd te worden. Wel even laten afkoelen.

 

IMG_0992

Bron

Het is mogelijk om te variëren met verschillende soorten zaden en pitten. Voeg eens Bountiful Zonnebloempitten of Bountiful Sesamzaad toe. Ook verschillende kruiden maken deze crackers elke keer weer anders en verassend! Een snufje paprikapoeder, uienpoeder of een provencaalse mix…heerlijk.

Fijne Week!

Beppie