Havermoutkoekjes met Appel en Perenstroop

logo Beppiebakt-page-001

Beppie Bakt Havermoutkoekjes met Appel en Perenstroop 

Recept voor ongeveer 10 koekjes:

Dit is echt een makkelijk receptje. Het bevat geen zuivel, eieren of toegevoegde suiker, lekker gezond dus! Nu nog proberen of ze ook lekker zijn.

Dit heb je nodig:

150 gram Bountiful Ongezwavelde Blauwe Rozijnen
150 gram Bountiful Havervlokken Fijn
75 gram hazelnoten eventueel
1 theelepel Bountiful Wijnsteenbakpoeder
5 eetlepels Bountiful Appel en Perenstroop

IMG_0716

Bron

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Wel de rozijnen even in lauwwarm water dan branden ze straks minder snel aan in de oven.
Wist ik ook niet, weer wat nieuws geleerd. Ik ben namelijk heel goed in dingen laten aanbranden.
Hak ondertussen de noten kort in een hak/ keukenmachine of met een mes.
Verdeel de havermout en gehakte noten over een bakplaat en rooster ze in 10 minuten lichtbruin.
Halverwege even omscheppen, zodat alles regelmatig bruint.
Laat de havermout/hazelnoten buiten de oven afkoelen.
Doe de havermout, noten, bakpoeder en de helft van de rozijnen (zonder het water) in een hak/keukenmachine en hak fijn.
Voeg dan de appel en perenstroop toe en kneed met de rest van de rozijnen erdoor. Dit doe je met de hand.
Het geheel is nu een plakkerig deeg, maak hier 10 koekjes van, druk ze een beetje plat en bak deze in ongeveer 15-20 minuten bruin in de oven.

IMG_0718

Bron

De koekjes blijven in een luchtdichte trommel ruim een week goed.
Je kan deze koekjes ook prima zonder noten maken.

IMG_0747

Bron

Deze koekjes  zijn donker van kleur door de appel en perenstroop. Ze smaken zoet. Verder blijven ze een beetje zacht, ik vind dat zelf heel lekker. Iets langer bakken geeft misschien een wat knapperiger koekje. Je proeft de appel en perenstroop ook goed. Lekker! Ik zou zeggen probeer het eens en geniet ervan,

Beppie