Kaasstengels zonder bladerdeeg
- 0
- Friday 03-06-2016
- Bep Mooij
- Beppie Bakt
Beppie bakt kaasstengels zonder bladerdeeg
Voor ongeveer 10 stuks
Het onweert vanavond en wij hebben de stekkers van de meeste apparaten uit de stopcontacten gehaald. Niet van mijn laptopje, anders kan ik dit niet schrijven natuurlijk. Omdat we de tv nu even uit hebben, is het een mooi moment om even samen met een van mijn dochters te gaan bakken. Dit keer iets hartigs, daar ben ik echt dol op. Ik lees de instructies voor en zij voert ze uit. Eigenlijk heeft ze mijn hulp absoluut niet nodig, maar t is wel gezellig zo.
Je hebt nodig:
- 100g Bountiful Amandelmeel
- 50g Jonge geraspte kaas
- 50g Oude geraspte kaas
- 70g Bountiful lijnzaad gebroken
- 1 el Oregano of Italiaanse kruiden
- Peper
- Zeezout
- 2 Ei
- 2 el Olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden
Doe de amandelmeel, geraspte kaas, het lijnzaad, de kruiden, peper en het zout in een schaal en meng door elkaar
Bron
Klop de eieren in een andere schaal luchtig en klop vervolgens de olijfolie er doorheen.
Giet het ei in de andere schaal erbij en kneed hier een plakkerig deeg van. Het geheel ziet er nu nog niet erg smakelijk uit, maar dat gaat goed komen.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat, doe het deeg erop en leg er nog een vel bakpapier overheen
Druk het deeg uit tot een plak van 3 tot 5 millimeter dik. Dit wil goed met een deegroller. Maak de plak goed dun, des te knapperiger zijn je kaasstengels straks.
Bron
Bak 30 minuten in de oven. Beter iets langer, dan te kort. De stengels mogen knapperig worden.
Haal de plak uit de oven, leg met bakpapier op een snijplank en snijd er direct stengels van. Het geheel wordt snel hard, dus niet mee wachten!
Bron
Laat de stengels afkoelen, dan worden ze goed knapperig
En nu proeven!! Hmmmm heerlijk!! knapperig en hartig. Goedgekeurd. Wij gaan er nog een paar opeten.
Bron
Fijne week
Beppie en haar keukenhulpje