Chocolademuffins van kokosmeel
- 0
- Thursday 26-05-2016
- Bep Mooij
- Beppie Bakt
Beppie Bakt chocolademuffins van Kokosmeel
Ik ga dit muffin recept vandaag proberen. Mijn kids moeten allebei een examen doen vandaag en dan kan ik ze straks verrassen met een troostmuffin. Niet dat ik zelf niet ga proeven of ze lekker zijn natuurlijk haha. Ik houd van hartig, maar een chocolademuffin (of twee) laat ik echt niet aan mijn neus voorbij gaan.
Dit is wat je nodig hebt:
- 80 gram Bountiful Kokosmeel
- 40 gram Bountiful Cacao Poeder
- 160 ml Bountiful Weidebloemen honing
- 120 ml Bountiful kokosolie
- 6 eieren
- snuf zout
- 1/2 theelepel Bountiful Wijnsteenbakpoeder
Bron
Zo maak je het:
Verwarm de oven vast voor op 175 graden
Meng alle droge ingrediënten in een kom, dus kokosmeel, cacao poeder, zout en bakpoeder.
Meng de eieren, honing en gesmolten kokosolie in een andere kom.
Voeg het natte mengsel nu bij het droge mengsel. Goed roeren!
Verdeel het mengsel over muffinvormpjes. Ik haal er 12 uit.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.
Bron
En dan nu de smaaktest. Hij is nog flink warm, dat vind ik lekker. Hij smaakt goed! De muffin is helemaal niet zoet. Als je van zoet houdt moet je er misschien wat meer honing in doen of een ander zoetmiddel. Maar een muffin hoort ook niet al te zoet te zijn en het is echt lekker hoor. Kopje thee erbij, hmmm. Ik ga mijn dochters ophalen van school. Eens horen hoe de examens zijn gegaan. Ik zal nog even laten weten wat zij van de muffins vinden.
Mijn dochters vinden de muffins niet zo geweldig, niet zoet genoeg haha. Kwestie van wennen denk ik. De muffins worden na een dag vrij droog. Je kunt ze even oppiepen in de magnetron 8-10 sec op de hoogste stand en ze zijn weer lekker sappig. Of allemaal gelijk opeten, dan kan natuurlijk ook.
Wat vind jij van deze muffins? Laat het me weten!
Beppie