Koolhydraatarm Brood
- 0
- Monday 16-05-2016
- Bep Mooij
- Beppie Bakt
Beppie Bakt koolhydraatarm brood
Vandaag ga ik een recept proberen dat ik al een tijdje heb liggen. Het is een recept voor koolhydraatarm brood. Ik heb me er nog niet eerder aan gewaagd gewoon omdat het niet echt lekker klinkt. Vandaag ga ik het gewoon doen. Wie niet waagt, wie niet wint.
Je hebt nodig:
4 eieren
130 g Griekse yoghurt
0,5 tl zout of selderijzout
40g Bountiful Amandelmeel
30g psylliumvezel
10g Bountiful Kokosmeel
2tl Italiaanse kruiden
2tl/6g Bountiful Wijnsteenbakpoeder
Bron
Zo maak je het:
Als eerste mix je de eieren met de Griekse Yoghurt en het zout in ongeveer 2 min. schuimig.
Bron
Meng in een andere kom alle droge ingrediënten: amandelmeel, psylliumvezel, kokosmeel, Italiaanse kruiden en bakpoeder door elkaar. Door deze ingrediënten apart te mengen wordt het bakpoeder gelijkmatig verdeeld.
Bron
Meng de droge delen nu door het ei mengsel en mix kort. Je hebt nu een dun beslagje, maar geen zorgen het wordt vanzelf dikker. Laat het mengsel nu 30 minuten rusten.
Bron
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe het dik geworden mengsel nu in een klein (ingevet) bakblik of vorm er met natte handen ongeveer 7 bolletjes van. Ik heb gekozen voor een bakblik. Verspreid het mengsel gelijkmatig over het bakblik. Je kunt het brood nu bestrooien met wat pitten of zaden als je dat lekker vindt.
Bron
Bak het brood nu in 30 minuten bruin en gaar. Als je bolletjes hebt gemaakt, wel een bakpapiertje gebruiken.
En dan is dit na 30 min. het resultaat:
Bron
Nu vraag je je natuurlijk af of het ook lekker is. Het brood smaakt lekker hartig en het mondgevoel doet denken aan een kruising tussen brood en een stevige omelet. Best heel smakelijk eigenlijk! Natuurlijk heb ik het Beppie testpanel ook even laten proeven. Manlief vond er niet veel aan. Hij verwachtte dat het meer op ‘normaal’ brood zou lijken qua smaak. Mijn dochters vonden het lekker en mijn schoonmama vond het zelfs heel erg lekker.
Laat je weten wat jij ervan vindt?