Chocolate Oatbar

Beppie Bakt Chocolate Oatbar

 

Dit recept hebben we al een poosje op onze website staan, maar ik heb nog niet de gelegenheid genomen om het zelf een keer uit te proberen. Dit is zo’n recept waarbij je van te voren al bijna kan proeven hoe lekker het zal worden. Deze oatbars zijn super geschikt voor onderweg of om mee naar werk of school te nemen, ik heb alleen geen idee of ze het wel zo lang gaan overleven.

Dit is wat je nodig hebt:

200 – 250 gram Bountiful Havervlokken fijn
15 – 20 Bountiful Dadels zonder pit
3 el pindakaas
3 el  Bountiful Ahornsiroop of Bountiful Weidebloemen Honing
1 reep pure chocolade (ongeveer 100 gram), minimaal 70% cacao
kaneel naar smaak
3 – 4  eetlepels amandelmelk (of gewone melk)

Als je eigenwijs bent zoals ik, dan neem je melkchocolade ipv puur. Ik ben niet zo dol op pure chocolade. Puur is wat gezonder, ik weet het, maar zoals ik zei: ik ben eigenwijs.

13459734_798036320297591_1482351138_n

Bron

 

Zo maak je het:

Doe de havermout, dadels, pindakaas, kaneel en ahornsiroop  in de keukenmachine (met standaardmes) en laat hem draaien. Het deeg moet een beetje korrelig en plakkerig  worden. Is het te droog? Voeg wat dadels of siroop toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat havermout toe. Bij mij moest er wat extra ahornsiroop bij. Mijn blender had wat moeite met deze hele hap. Daarom heb ik het even goed geroerd en het toen in delen in de blender gedaan, dat ging prima.

Brokkel de chocoladereep in stukken en laat deze samen met de melk op laag vuur (!!) en onder constant roeren in het pannetje smelten. Het is belangrijk om steeds te roeren, dan gaat het goed. Je kan dit ook au bain marie doen.

Leg het bakpapier in de schaal en vul het met het deeg. Druk het heel stevig aan met de achterkant van een lepel of gewoon met je handen. Let op de hoekjes, deze moet je goed aandrukken. Gaat dit wat lastig? Leg dan wat bakpapier over de bovenkant en duw dan aan met een lepel.

13444274_798036300297593_1770042467_n

13451112_798036403630916_378194416_n

Bron

Verspreid de gesmolten chocolade over het deeg en zet de schaal minimaal een uur in de koelkast.

Als het klaar is kan je de oatbar er heel makkelijk uithalen door het papier omhoog te trekken. Tot slot in stukjes snijden en smullen! Wat je niet meteen opeet kan je rustig een week goed houden in de koelkast.

13459627_798043300296893_1615757960_n

Bron

Zo dit is echt heel lekker! Denk dat ik wat moet verbergen voor de kids, anders krijgt mijn wederhelft niet de kans om ook een stukje te proeven vanavond. En dan moet ik er zelf nog afblijven, hmm ik voorzie een probleempje…….
Fijne dag!!

Beppie

Bountiful is verkrijgbaar bij onze verkooppunten en in onze webshop.

 

HavervlokkenFijnDadels zonder pit Bio 500g klein

Ahornsiroop Biohoning_weidebloemen_vloeibaar