Knapperige Zadencrackers

Knapperige Zadencrackers

 

Ingrediënten voor 10-14 crackers:

 

125 g Bountiful Lijnzaad gebroken
25 g sesamzaad
100 g Bountiful Pittenmix
180 ml water
1 tl zout

 

Bereiding:

 

  • Meng de zaden met het zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit een half uurtje staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Na het half uur hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakplaat, spreid dit zo uit zodat er een rechthoek Leg hierover nog een vel bakpapier en druk het met een deegroller (of met je handen) goed aan.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de oven. Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.
  • Als de crackers niet droog genoeg zijn kun je ze na het snijden omkeren en zo nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers ook mooi droog en knapperig.

Geniet ervan!!

Klik hier voor een van onze verkooppunten of bezoek onze webshop.

 

 

Lijnzaad Gebroken