Volkoren bananenbrood met kokos & cacaonibs

Ingredienten:

125 gram volkoren speltmeel
50 gram Bountiful havervlokken fijn
2,5 tl bakpoeder (1 zakje)
snuf zout
1 tl vanille extract
500 gram hele rijpe bananen (3-4 middelgrote bananen)
3 flinke el Bountiful gemalen kokos
3 flinke el Bountiful cacaonibs
2 eieren
125 gram magere kwark
geschaafde Bountiful kokos chips

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maal de havervlokken fijn in de keukenmachine tot havermoutmeel. Meng het speltmeel, havermoutmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • Prak de bananen tot puree en meng dit met de eieren, vanille extract en kwark in een grote kom. Meng de droge ingrediënten door het bananenmengsel. Voeg ook de gemalen kokos en de cacaonibs toe.
  • Vet een cakeblik in met zonnebloemolie of boter. Schenk de helft van het beslag in de cakevorm. Snijd de achtergehouden banaan in de lengte doormidden en leg deze op het beslag. Schenk nu de rest van het beslag over de cake. Bestrooi met de kokos chips.
  • Bak de cake in ongeveer 55-60 minuten mooi goudbruin en gaar.

Snijd s ochtends een dikke plak af als ontbijt. Lekker met wat kwark, jam en vers fruit.

Bountiful havervlokken fijn, Bountiful gemalen kokos, Bountiful cacaonibs en Bountiful kokos chips zijn ook verkrijgbaar bij onze verkooppunten. Voor een verkooppunt bij u in de buurt klik hier of bezoek onze webshop.

Dit lekkere recept komt van http://www.yellowlemontreeblog.com/