Cranberrysaus van gedroogde cranberries

Cranberry saus is heerlijk met bijvoorbeeld kalkoen of kip. Als je saus over hebt, gooi dit dan niet weg. Het is namelijk ook heerlijk om aan je overnight oats toe te voegen of te verwerken in bijvoorbeeld (chocolade)muffins.

Ingrediënten:

1 sinaasappel
225 g Bountiful cranberries
225 g suiker of palmsuiker
Water
Kaneel

cranberries-1319116

Bron

Bereiding:

Laat de cranberries een uur weken in koud water.
Schil de sinaasappel met een dunschiller.
Haal alleen de schil eraf, niet het wit. Pers de geschilde sinaasappel uit.
Zet de sinaasappelschillen en de afgegoten cranberries met het sinaasappelsap op in een middelgrote pan.
Voeg de suiker toe en giet er 1,5 dl. water bij.
Breng het vocht aan de kook en los al roerend de suiker op.
Laat alles 10-15 min. zachtjes doorkoken tot de cranberries openbarsten.
Haal de sinaasappelschillen uit de pan.
Als je een gladde saus wilt kan je de saus nu zeven.
Voeg evt wat kaneel  toe
Laat de saus voor het opdienen afkoelen.
Cranberry saus bindt vanzelf bij het afkoelen,
indien nodig kunt u haar nog verder binden met wat aangemaakte maïzena.

dit recept is ook lekker zonder suiker, probeer maar eens.
Eet smakelijk!

Voor onze verkooppunten klikt u hier of bezoekt u onze webshop!