Spelt kruidnootjes zonder melk.
- 0
- Friday 25-11-2016
- Bep Mooij
- Beppie Bakt, Blog
Beppie Bakt spelt kruidnootjes zonder melk
Het recept voor deze kruidnootjes heb ik vorig jaar al een keer gedeeld, maar ik ga ze nu nog een keer maken. Ze zijn namelijk erg lekker en het is er nu de tijd voor natuurlijk. Super leuk om samen met je kids te doen!
Dit heb je nodig:
120 gram Bountiful speltmeel
80 gram Bountiful amandelmeel
60 gram Bountiful kokosbloesemsuiker
1/4 tl zout
5 tl speculaaskruiden
5 el Bountiful kokosolie, vloeibaar
2 -3 el plantaardige melk
eventueel 5 druppels vanille essence
Bron
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten in een kom.
- Voeg daar de kokosolie en eventueel de vanille aan toe en meng goed door elkaar.
- Voeg vervolgens eerst 1 el melk aan het deeg toe.
- Het deeg word dan wat plakkeriger zodat je er een mooie bal van kan vormen.
- Is het deeg nog te droog voeg dan wat extra melk toe.
- Kneed het deeg nog even flink met je handen en vorm er dan kleine balletjes van die je iets indrukt.
- Verdeel deze over de bakplaat.
- Zet de bakplaat vervolgens ca 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Ze voelen nog zacht aan op het moment dat je ze uit de oven haalt, maar ze worden knapperig na het afkoelen
Bron
Deze kruidnootjes zijn misschien wat donkerder van kleur dan je gewend bent, dat komt door de kokosbloesemsuiker. Die is namelijk ook vrij donker. Even laten afkoelen en dan gelijk opeten, want ze zijn heerlijk! Fijne Sinterklaastijd iedereen!